Instructor bij DAN

Divers Alert Network, kortweg DAN staat voor veiligheid in de duikwereld. Ze is een non-profit organisatie. DAN ondersteunt onderzoeken naar veiligheid en medische gevolgen van duiken en biedt begeleiding bij medische hulp bij duikongevallen.

Hiervoor wordt 24 uur per dag een alarmcentrale in stand gehouden. In veel landen ondersteunt DAN ook recompressiekamers financiƫel. Voor instructeur is er de mogelijkheid om goede beroepsaansprakelijkheid-verzekeringen af te sluiten. Ook biedt DAN aan instructeurs de mogelijkheid om zijn of haar cursisten gedurende de duur van de cursus te verzkeren voor een gering bedrag.

LET OP: Je kunt uitsluitend DAN-Instructor worden als je een duikinstructeur van een erkende organisatie bent en in actieve status.

DAN Instructeurs cursussen
Deze cursussen bestaan uit de navolgende onderdelen:
a.Betreffende providercursus
b.Instructor Qualification Course
c.Betreffende instructeurscursus

Providercursus
Voordat je met het instructeursgedeelte van de cursus begint, dien je dus eerst deel te nemen aan de providercursus, ongeacht of je reeds in het bezit bent van het betreffende providerbrevet. Aan elke providercursus is thuisstudie verbonden, zodat je je in eigen tempo kunt voorbereiden en cursustijd kunt besparen.

Instructor Qualification Course
Ook neem je deel aan de Instructor Qualification Course (IQC). In dit cursusgedeelte leer je alles over DAN, de standaards en procedures van de verschillende cursussen. De IQC gaat op basis van zelfstuidie en wordt via I-Learning via Internet afgewerkt. Op deze manier kun je cursustijd sparen en op momenten dat het jou goed uitkomt studeren. Ook als je al DAN-instructeur bent op een bepaald gebied, neem je opnieuw deel aan de IQC.

Instructeurcursus
Na de providercursus en de ICQ kun je beginnen met het instructeursgedeelte. Deze cursus duurt één dag per vakgebied. (O2-prvider of AED etc.). Samen met de providercursus ben je dus twee dagen bezig voor je instructeurskwalificatie.

Voorwaarden voor deelname

  • Duikinstructeur in actieve status
  • Lid zijn (of worden) van DAN
  • geldig reanimatiebrevet (bijv. DAN-BLS-niet ouder dan 2 jr)

 

 

Elkerzeeseweg 34 4322NB Scharendijke
Netherlands

Over DAN- Over ons - Algemeen - BLS - O2 provider - Adv. O2 provider - AED - HMLI -Algemeen Instructor - I.Q.C. - Instructor - Cursusdata - Cursusprijzen - Contact