Instructeur-opleiding

DAN-TRAINING.COM verzorgt tal van instructeur opleidingen. Dat gebeurt volgens het stramien van les- en leerplannen van Divers Alert Network (DAN).

LET OP: Je kunt uitsluitend DAN-Instructor worden als je een duikinstructeur van een erkende organsatie bent en in actieve status.

Instructeur O2-provider
Hierbij leer je de juiste stappen om de cursist de grondbeginselen bij te brengen als Oxygen-Provider. Kijk ook even bij O2-provider, wat deze cursist dient te kennen en te kunnen. Je leert de stappenmethode en het les- en leerplan, dat DAN hiervoor heeft vastgesteld.

Instructeur Advanced O2 provider
In deze cursus leer je de cursist enkele stappen verder te gaan bij het toedienen van zuurstof. Meer hierover kun je lezen op de pagina van de Advanced O2 Provider.

Automatic External Defibrillator (AED)
De enige manier om de overlevingskansen van gewonde met een Ventrikel Fibrillatie aanmerkelijk te verhogen is de inzet van een Automatic External Defibrillator (AED).
De beschikbaarheid neemt momenteel hand-over-hand toe in Nederland en hebben al veel bedrijven, scholen, vliegvelden, sporthallen etc. een inzetbare AED. Dit is aantoonbaar de toekomst. Jij leert als AED-instructeur de kneepjes om de AED-providers de juiste competenties bij te brengen. Kijk ook bij de AED-provider voor meer info.

Hazardous Marine Life Injuries (HLMI)
Wanneer en waardoor onstaan de verwondingen en bij welke dieren onder water is die kans groot en heeft de verwonding extra vakkundige hulp nodig. Jij leert de duiker hoe te handelen bij verwondingen door onderwaterleven,zoals een murene, kwal, steenvis etc. Een must voor elke duiker, ondanks dat het - gelukkig - niet vaak voorkomt. Kijk ook bij de HMLI provider.

MO2R
Als duiker heb je geleerd om bij gewonde duiker altijd 100% zuurstof te geven. Dus is het van belang om een zuurstofkoffer bij de hand te hebben. Maar kom nu eens in de situatie, dat je wel zuurstof hebt, maar niet voldoende om de tijd te overbruggen, voordat professionele hulp aanwezig is. Denk er eens aan als je op zee bent of elders op een afgelegen plek duikt. DAN heeft de MO2R ontworpen, waarmee de uigeademde lucht van de duiker wordt ontdaan van de kooldioxyde en weer met zuurstof wordt verrijkt, waardoor vele malen langer met de zuurstof gedaan kan worden. Kijk ook bij de MO2R-
provider

 

 

Elkerzeeseweg 34 4322NB Scharendijke
Netherlands

Over DAN- Over ons - Algemeen - BLS - O2 provider - Adv. O2 provider - AED - HMLI -Algemeen Instructor - I.Q.C. - Instructor - Cursusdata - Cursusprijzen - Contact