Automated External Defibrillator (AED)

Met name bij 40-plussers is hartstilstand de meest voorkomende doodsoorzaak. Hierbij is hartreanimatie niet voldoende om de grootste garantie op overleven te verkrijgen. Bij een hartstilstand raakt het hart in een soort spasme , waarbij het onsamenhangend samentrekt.(fibrillatie) Alleen een defibrillator (AED) kan er weer voor zorgen , dat het hart weer in het juiste ritme komt.

Voorheen was dit alleen voor medisch personeel weggelegd, maar de moderne AED's maken het mogelijk, dat een ieder na een korte training in staat is om met de AED te werken. Hoe sneller een AED wordt ingezet hoe groter de overlevingskans.

Deze cursus, DAN Automated External Defibrillator (AED) for Scuba Diving, is een beginnerscursus, bedoeld om het algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik-) publiek op te leiden om de waarschuwingstekens van een plotselinge hartstilstand beter te herkennen en eerste hulp te verlenen met gebruik van levensreddende technieken en een Automatische Externe Defibrillator te gebruiken terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en / of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde kliniek.

Wat is het doel van deze cursus?
Deze cursus is bedoeld om het algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik-)publiek te trainen en op te leiden in de technieken van het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij slachtoffers van een hartstilstand. Bovendien geeft deze cursus een herhaling van de levensreddende technieken. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid voor ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te breiden.

Wat leer je in deze cursus?
Aan het eind van dit programma, Automated External Defibrillator (AED) for Scuba Diving cursus zijn deelnemers in staat om:
De waarschuwingtekenen van een plotselinge hartstilstand te herkennen.
Levensreddende handelingen uit te voeren, terwijl de automatische externe defibrillator klaargezet wordt.
Levensreddende handelingen uit te voeren met een AED.
Zorgen voor en onderhouden van een AED.
De aard en omvang van deze cursus is beperkt tot het opleiden van duikers en geïnteresseerde niet-duikers tot het verlenen van eerste hulp met een Automatische Externe Defibrillator. Deze cursus voorziet niet in het geven van reanimatietraining of duikreddingen. De trainingsoefeningen van deze cursus gaan ervan uit dat de zieke of gewonde duiker al aan de wal of aan boord van de boot is gebracht.

Wat is de minimum leeftijd:
Minimum leeftijd 15 jaar

Wat kost deze cursus?
€ 69,-

Wat heb je nog meer nodig voor deze cursus?
DAN AED lespakket incl. pocketmask € 49,00

 


Elkerzeeseweg 34 4322NB Scharendijke
Netherlands

Over DAN- Over ons - Algemeen - BLS - O2 provider - Adv. O2 provider - AED - HMLI -Algemeen Instructor - I.Q.C. - Instructor - Cursusdata - Cursusprijzen - Contact